ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

 In ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Η Γενική Παιδιατρική μελετά θέματα όπως τη λήψη ιστορικού από το παιδί και τους γονείς, τις θερμιδικές ανάγκες του παιδιατρικού ασθενούς, τα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, την τεχνητή διατροφή, τον μητρικό θηλασμό, τις εκατοστιαίες θέσεις, την ψυχοκινητική εξέλιξη, την οδοντοφυϊα, τον έλεγχο των σφιγκτήρων, τους κωλικούς στα βρέφη και άλλα θέματα. Τελευταία η παιδιατρική παχυσαρκία και ο παιδικός διαβήτης αποτελούν ξεχωριστή εξειδίκευση.

Ξεχωριστά κεφάλαια είναι η αναπτυξιακή και εφηβική παιδιατρική, το αμυντικό σύστημα και τα εμβόλια, η γενετική, η νεογνολογία και τα πρόωρα, τα λοιμώδη νοσήματα, οι αλλεργικές παθήσεις και οι παθήσεις του αναπνευστικού, τα νοσήματα του κυκλοφορικού, το πεπτικό σύστημα, οι νεφροί & οι ηλεκτρολύτες, η αιματολογία & ογκολογία, οι ενδοκρινείς αδένες, το νευρικό σύστημα, τα μεταβολικά νοσήματα, τα ρευματολογικά νοσήματα, η παιδιατρική δερματολογία και οι δηλητηριάσεις.

Ο παιδίατρος καλείται επίσης να γνωρίζει όσο καλύτερα μπορεί τις συναφείς ειδικότητες της ΩΡΛ, οφθαλμολογίας, παιδο ορθοπεδικής και παιδοχειρουργικής.

Recent Posts
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt